Sretne priče: Knjižnice pokrenule val čitanja štićenicima domova za starije i nemoćne u Istarskoj županiji

Na Dan hrvatskih knjižnica predstavljena je internet stranica Sretne priče, zajednički projekt gradskih knjižnica Istre i kruna inicijative pružanja socijalno-inkluzivnih knjižničnih usluga korisnicima i štićenicima domova za starije i nemoćne osobe u Istarskoj županiji.
Sve je započelo još 2016. godine na inicijativu Gradske knjižnice Poreč i ravnateljice Irides Zović, kada se u suradnji sa Studiom Sonda iz Vižinade rodila ideja o promociji sajma Booktiga na način da se u nju uključe štićenici domova.
Danas, dvije godine kasnije, teško je prebrojati sve volontere i priče koje su pročitane u domovima, a službeno je osposobljena i internet stranica Sretne priče. Istarske narodne knjižnice, na putu od lokalne inicijative do županijskog projekta, ujedinjuju se na jedinstvenom digitalnom portalu. To su, uz porečku knjižnicu: Gradska knjižnica Umag, Gradska knjižnica Novigrad, Gradska knjižnica „Matija Vlačić Ilirik“, Rovinj, Gradska knjižnica Pazin, Gradska knjižnica i čitaonica Pula, Gradska knjižnica Labin, Gradska knjižnica Buje te Narodna knjižnica Buzet.

Stranica je dostupna na www.sretneprice.com i facebook stranici Sretne Priče Knjižnice Poreč pa pozivamo sve ljude dobre volje da nam se pridruže u širenju Sretnih priča.

Uključi se!

Prijava